vision logo orter mobil

HVB-hem för killar

Viken

Viken är en primärverksamhet med plats för fyra killar mellan 15 och 21 år. De bor i en mysig villa nära både sjö och skog i orten Kyrktåsjö på den jämtländska landsbygden. Här erbjuds de en strukturerad, trygg vardag och en möjlighet att bryta med gamla mönster. 

Eleverna har fasta tider att hålla sig till enligt ett individuellt veckoschema. De hjälper till att planera veckomatsedel och göra inköpslista samt turas om att laga mat. Utöver vardagssysslorna deltar eleverna i skolverksamhet eller praktik, samtal med psykolog och terapeut, missbrukssamtal, träning och andra aktiviteter. Vi har ett mycket bra samarbete med skolorna i Hoting och Strömsund och med näringslivet på orten. 

Personal

Enheten är bemannad dygnet runt av behandlingspersonal och medlevare. I personalstyrkan ingår också legitimerade psykolog, psykoterapeut, missbruksterapeut och KBT-terapeut. 

Aktiviteter

Närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv. Vi har en stor stuga i Borgafjäll där eleverna kan åka skidor eller snowboard, fiska, vandra, rida eller bara slappa. Vintertid kan man hyra snöskoter och guide för utflykter med skoter. Förarbevis för snöskoter kan tas när tillfälle för kurs erbjuds.Under veckorna har de möjlighet till fysisk träning och aktivitet i form av fotboll, simning, ishockey, längdåkning, aerobics, vattengymnastik och styrketräning. Varje helg planerar elever och personal dessutom in någon form av aktivitet, till exempel bowling, bio eller shopping. 

Vårt HVB hem för killar