vision logo orter mobil
Vårt HVB hem för tjejer

HVB-hem för tjejer

Brattbäcken

Brattbäcken är en primärenhet med plats för fyra tjejer mellan 15 och 21 år. Här bor de i ett mysigt hyreshus mitt i orten Kyrktåsjö i Jämtland och erbjuds en strukturerad, trygg vardag i en lugn och hemtrevlig boendemiljö. 

Eleverna har fasta tider att hålla sig till enligt ett individuellt veckoschema. De hjälper till att planera veckomatsedel och göra inköpslista samt turas om att laga mat. Utöver vardagssysslorna deltar eleverna i skolverksamhet eller praktik, samtal med psykolog och terapeut, missbrukssamtal, träning och andra aktiviteter. Vi har ett mycket bra samarbete med skolorna i Hoting och Strömsund och med näringslivet på orten. 

 

Vårt HVB hem för tjejer
Aktiviteter

Personal

Enheten är bemannad dygnet runt av kvinnlig behandlingspersonal och medlevare. I personalstyrkan ingår också legitimerade psykolog, psykoterapeut, missbruksterapeut och KBT-terapeut. 

Utöver sin professionella roll är den kvinnliga behandlingspersonalen ledsagare och förebilder för flickorna på vägen mot en självständig vuxentillvaro. 

Aktiviteter

Närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv. Vi har en stor stuga i Borgafjäll där eleverna kan åka skidor eller snowboard, fiska, vandra, rida eller bara slappa.Vintertid kan man hyra snöskoter och guide för utflykter med skoter. Förarbevis för snöskoter kan tas när tillfälle för kurs erbjuds. Under veckorna har de möjlighet till fysisk träning och aktivitet i form av fotboll, simning, ishockey, längdåkning, aerobics, vattengymnastik och styrketräning. Varje helg planerar elever och personal dessutom in någon form av aktivitet, till exempel bowling, bio eller shopping. 

I direkt anslutning till boendet finns tillgång till bildstudio och textilrum.